דלתות מוסך הינן מחסומים יעילים ביותר עבור כל מי שבביתו חנייה מקורה. דלתות אלו משמשות על מנת "לאחסן" את הרכב בשעות שאין בו שימוש, למנוע את פריצתו וגניבתו ואף לאפשר להשתמש בחדר שנוצר בתור מחסן או חדר משחק לילדים. בשורות הקרובות נסקור את סוגי דלתות המוסך הקיימות בשוק, זאת על פי מנגנוני הפתיחה וסוגי החומרים המרכיבים אותן.
מנועים חשמליים ומנגנוני פעולה
כלל השערים ודלתות המוסך פועלים באמצעות מנועים יעילים ביותר, ע"פ רוב אלקטרו-מכאניים שכוללים גיר חשמלי חזק. כל סוג של מנוע חשמלי ממיר את האנרגיה החשמלית לכוח הנעה ובהתאם למנגנון הפתיחה והסגירה של השער. ניתן למצוא דלתות מוסך שפועלות ע"י אחד מהמנגנונים הבאים :
- דלתות גלילה מתרוממות – עולות מעלה ומטה, כאשר התריס עצמו בנוי ממקטעים שמתקפלים במצב הרמה אל תוך כיס גלילה, בדומה לתריסים חשמליים.
- דלתות הרמה ללא מקטעים – דלתות אלו מורמות מעלה ומטה באמצעות פעולת בוכנה וכלפי הרכב הנכנס לחנייה. השימוש בדלתות אלו מתאים כאשר אין די מקום לכיס הגלילה ועבור פתחים גדולים יחסית.
- שערי כנף – דלת מוסך נפוצה ביותר היא זו שנעה במנגנון צירי, בדיות כמו דלתות הכניסה שלנו. הדלתות נפתחות כלפי חוץ ועל כן הן מתאימות רק עבור בתים שהחנייה שלהם רחוקה דיו מהמדרכה והפתח אינו רחב מדי.
- דלתות מוסך נגררות – נעות ימינה ושמאלה על גבי מסילה כך שיש צורך לוודא כי יש די מקום פנוי לדלת במצב פתוח. ניתן ליצור גומחה באורך השער על מנת להסתיר את הפרופיל במצב פתוח בצורה אסתטית.
סוג החומר
ניתן למצוא מספר חומרים באמצעותם ניתן לתכנן ולייצר דלתות מוסך. החומרים המובילים הם הפלדה, האלומיניום, העץ והזכוכית. כאשר מדובר בדלתות מוסך עם מקטעים, הרי שברוב המקרים יהיה שימוש אך ורק באלומיניום או פלדה, אך כאשר בוחרים באופציות האחרות, ניתן לתכנן דלתות עם שילובי חומרים ולהתאים אותן לרוח העיצובית של הבית, במראה כפרי (שימוש בעץ או צבעים דמויי עץ), מודרני (אלומיניום) או "הייטקיסטי" (שילובי זכוכיות וחלונות).
חשוב מאוד לבחור דלתות מוסך שעומדות בתו התקן הישראלי, על מנת להימנע מפגיעות גוף ורכוש בעקבות מוצר נחות שלא עבר בדיקה ואישור.